Podcast: wie is goed?

Goed nieuws: vanaf september gaan Vasilis van Gemert en ik een tweede serie van onze podcast maken: Wie is goed?

Uit ongeduld. Want hoeveel slimme webinars er worden gehouden en goed afgewogen artikelen er ook worden geschreven over ethiek en tech, nog steeds zegt elk willekeurig interview in een marketing tijdschrift/ website/ platform: Tech is De Toekomst. Je moet oog hebben voor De Markt en De Mogelijkheden. Bovendien Is Het Er Al. Het is naïef te denken dat De Toekomst nog Anders kan worden.

Als Punk Burgers hebben we daar genoeg van. Want laten we eerlijk zijn: een gegenereerde commercial voor een automerk maakt de mensheid niet beter. Sowieso maakt veel tech/ ontwerp de mensheid niet beter. Maar ja: het is fijn om aardig te zijn. Professioneel ook. Genuanceerd oog hebben voor belangen van alle stakeholders. Dat zie je in al die webinars. Maar is dat dan goed?

Vasilis en ik gaan op zoek. We gaan in gesprek met ontwerp-achtige mensen die ideëen hebben over goed zijn. Wie is goed? En hoe ziet dat er dan uit? Astrid vindt dat boos zijn heel goed is. En poepen in de Seine. Opvallend, punk en meteen. Maar boze mensen zijn eng. Vasilis gelooft meer in het opleiden van een nieuw soort ontwerpers, die professioneel hun stem verheffen. Maar kunnen we daarop wachten?

Volg ons!